5 keer Koen (deel 5)

De naturist

Blootgeven

In de vorige delen hebben jullie al kunnen lezen wie ik ben: optimist, huisman, MS-patiënt en blogger. Allemaal zaken die mij bepalen en door er over te schrijven geef ik mij bloot. Zeker over de eigenschap van mij  waar ik het deze week over wil hebben, naturisme.

Taboe

Over naturisme heb ik nog nooit geschreven omdat er een taboe rond hangt. Ik voel mij goed naakt, maar door er over te schrijven geef ik mij pas echt bloot. Iedereen is wel eens naakt, onder de douche of tijdens het omkleden, maar zeggen dat je graag naakt bent, dat is taboe.  Waarom?

Waarom naturist?

Door naakt te zijn, voel ik mij vrij.

Vele mensen begrijpen niet wat ik daar aan heb, om naakt te zijn. Het is dan ook heel moeilijk om dat uit te leggen. Het is een gevoel om alles van je af te gooien, in dit geval letterlijk je kleren. Door naakt te zijn, voel ik mij vrij. Naakt voel ik mij ook dichter bij de natuur, zeker als ik in openlucht naakt kan zijn. Het voelen van de wind en de zon op heel je lichaam.  Alle zorgen of stress, vallen van mij af als ik met alle zintuigen en heel mijn lichaam kan genieten van de natuur. Daarom spreek ik ook liever over naturist dan over nudist.

5 keer Koen

In deze reeks “5 keer Koen” heb ik proberen duidelijk te maken wie ik ben. Als optimist ben ik geboren en die eigenschap hou ik krampachtig vast. Door MS ben ik huisman geworden en blogger. Naturist ben ik altijd al geweest, maar niet altijd zo benoemd. Ik was gewoon graag naakt, zonder daar meer vragen bij te stellen. Het is onze maatschappij die dat ongewoon vindt en daar een etiket op plakt. Ik wil gewoon genieten en als het kan liefst in adamskostuum.

2 gedachten over “5 keer Koen (deel 5)

 • 7 oktober 2020 om 10:51
  Permalink

  Dag Koen, ook ik heb M.S. En ben naturist. Nog voor M.S. Bekend werd (39e) was naturisme voor mij een levenswijze om te relativeren. Inmiddels ben ik met pensioen en heb ik al zeker 20 jaar geen shubs of terugvallen. Ik ben daarom zuinig op m’n lichaam en verzorg het ook fysiek goed. Dank je wel voor je blog en veel gezondheid.

  Beantwoorden
 • 9 oktober 2020 om 23:22
  Permalink

  Vroeger was naakt zijn een zonde, nu is het misdaad. Maar het is niet altijd een zonde geweest. Er is een tijd geweest dat een aantal mensen naakt op bedevaart gingen of het laatste deel naakt aflegden. Soms werd het naakt op bedevaart gaan als straf opgelegd door de overheid. Tot de katholieke kerk besliste dat naaktheid een zonde was.

  Omdat het mijn gedachten over het onderwerp het beste verwoorden, zal ik voor één keer de godsdienstige toer op gaan. God heeft de mensenman op het laatste moment geschapen en mensenvrouw op het allerlaatste ogenblik. Maar hij moet verdomd slecht werk geleverd hebben. De mensen zijn zo ontevreden over hun uiterlijke dat ze het permanent moeten verstoppen achter een stevige laag kleding. Zijn werk is zo rampzalig dat mensen andere mensen moeten dwingen zich ook te verstoppen achter textiel, anders zijn ze gechoqueerd.

  Mensen zijn het enige wezen op aarde die problemen hebben met hun natuurlijke uiterlijk. Mijn hond loopt de ganse dag naakt rond en hij heeft daar geen enkel probleem bij. Hij heeft toch een vacht, hoor ik je repliceren. Wat bedekt zijn vacht niet, dat onze zwembroek wel verstopt?

  Dus, Koen, geniet van het naturisme en groet mij als je mij toevallig tegenkomt. Andere mensen, geen schrik hebben, ik zal alles doen dat nodig is om jullie niet te choqueren, maar in mijn hart ben ik vrij.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *