Een uitstapje naar de neuroloog

Om nieuwe medicatie te bespreken moest ik gisteren terug bij mijn neurologe zijn in het MS-centrum van Overpelt. Sinds enkele jaren ga ik met de bus naar daar, omdat het met de auto een klein uurtje rijden is en dat wat veel voor mij wordt. De enkele rit gaat nog, maar ik moet ook nog terug geraken. Ik had een afspraak in de namiddag.

’s Morgens keek ik op de app van de Lijn om te zien welke bus ik moest hebben. Blijkbaar zijn sommige uren veranderd. Vorige keren had ik in Hasselt een vlotte aansluiting op de bus die van Alken komt. Nu blijkt de bus die ik nam in Alken, iets later te zijn, waardoor de aansluiting met de bus naar Overpelt er niet meer is, gevolg meer dan een half uur wachten in Hasselt. Ik heb dan maar gekozen om met de auto naar Hasselt (Kiewit) te gaan en daar de bus te nemen.

Door de coronacrisis zit er weinig volk op de bus, wat goed is, zo is er minder besmettingsgevaar en kan iedereen goed afstand houden, wat men ook doet. Maar doordat er minder mensen opstappen, gaat de trip vlotter en was de bus 3 minuten voor de voorziene tijd aan mijn halte. Ik zat op de bank (omdat ik niet zo lang kan staan) op het moment dat de bus eraan kwam. De bus remde nauwelijks af en zag dus niet dat ik mijn hand omhoog stak om duidelijk te maken dat ik erop wou. Daar ging mijn bus … Gelukkig was er een vriendelijke man die ook op een (andere) bus stond te wachten en die mij zei dat ik de volgende bus, een snelbus, ook kon nemen en dat die mijn eigenlijke bus meestal voorbij steekt zodat ik op een latere halte kan overstappen. Zo ben ik uiteindelijk toch op tijd aangekomen in Overpelt. In Overpelt heb ik dan mijn plooiscooter opengeplooid en zo de laatste 1,5 km afgelegd. Ja de halte van het MS-centrum ligt op 1500m van de inkom … Toch niet erg voor een MS-centrum, iedereen is daar toch mobiel om zover te wandelen 😊…

Bij de dokter hebben we dan alle mogelijkheden besproken en ik ga vanaf juli starten met andere medicatie (Mavenclad), als mijn bloedwaarden tegen dan terug goed zijn (het is al beter, maar we zijn er nog niet helemaal).

Iets later kon ik dan terug naar huis. Mijn uitstapje zat er weer op. Zeg dan nog dat er in deze tijden niet veel meer te beleven valt… 😊

8 gedachten over “Een uitstapje naar de neuroloog

 • 28 mei 2020 om 12:22
  Permalink

  Hello
  Een gans avontuur om er nog op tijd te geraken ! Maar belangrijker is “you did it!”. Is die plooiscooter stevig genoeg ? Lieve

  Beantwoorden
  • 29 mei 2020 om 08:26
   Permalink

   De plooiscooter is heel stevig, maar je moet wel nog wat kunnen stappen, vermits hij een kleine wielbasis heeft kan hij gemakkelijk kantelen als je wat snel in de bocht rijdt.

   Beantwoorden
 • 28 mei 2020 om 19:19
  Permalink

  Die plooiscooter blijft geweldig. Maar wat een avontuur om er te geraken.

  Beantwoorden
  • 29 mei 2020 om 08:22
   Permalink

   Ik ben inderdaad heel blij met mijn plooiscooter, daarmee heb ik heel wat meer vrijheid …

   Beantwoorden
 • 28 mei 2020 om 22:34
  Permalink

  Je doet het toch telkens maar weer! Petje af! Hopelijk gaat het snel wat beter met de nieuwe medicatie. Groetjes, Kathleen

  Beantwoorden
 • 29 mei 2020 om 07:46
  Permalink

  Ik ga woensdag naar Overpelt.
  Eerst te voet naar station Sint-Truiden. Dan bus naar Overpelt. Tot Lindl kerk. Voel ik mij goed dan stap ik naar ziekenhuis. Voel ik mij slecht bel ik belbus. Dan ga ik met bus tot de kiosk. Belbus pikt mij er op en brengt mij tot ms centrum.

  Ga dinsdag eens uitpluizen hoe bussen rijden nu met Corona.

  Autorijden kan ik niet. Dus steeds gepuzzel.

  Nu ik jouw verhaal lees zal ik me maar beter goed informeren.

  Beantwoorden
  • 29 mei 2020 om 08:20
   Permalink

   Ja het is heel wat om daar te geraken als je niet met de auto kunt gaan. Ik kan je wel gerust stellen, de bussen rijden ondertussen weer normaal.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *