Het corona vaccin

Eigenlijk wou ik niet meer over corona schrijven. Ik denk dat iedereen dat woord meer dan beu is en al zeker de hele situatie errond. Maar toch, ik kon er niet onderuit, het nieuws blijft grotendeels gevuld met de coronacrisis.

Het nieuws

Eigenlijk moet ik al direct een kanttekening maken bij de vorige zin. Het “nieuws” tegenwoordig, is niet echt nieuw(s). Het nieuws op tv (maar ook in de kranten) lijkt meer op een vervolg verhaal, waar de terugblik (wat vooraf ging …) 3/4de van de tijd in neemt om dan er een nieuw cijfer of extra gegeven aan toe te voegen.

Zo ook heel de corona situatie. Zo beu dat ik de hele situatie ben, zo beu ben ik de nieuwsgeving errond. Elke dag de cijfers, waar eigenlijk maar weinig verandering in komt. Spijtig genoeg hetzelfde met het aantal vaccinaties, waar maar weinig gevaccineerden bijkomen. Sommige landen hebben al miljoenen mensen ingeënt, in België spreken ze eerder over duizenden …

Wel of niet vaccineren

Ondertussen is er ook een hele discussie over de vaccins. De meesten willen een vaccin en liefst zo snel mogelijk, maar enkelen willen absoluut geen vaccin. Ik heb daar alle begrip voor, maar vind het wel jammer dat we het meest horen van deze anti-vaccers, terwijl deze groep maar maximum 20% zou zijn van de bevolking. Alle anderen willen wel een spuit en gelukkig maar, want enkel doordat er genoeg (meer dan 70%) mensen zich laten inenten zal COVID 19 onder controle te krijgen zijn, met de daarbij horende vrijheden die we terug gaan krijgen.

Waarom lijkt het dan dat de groep die tegen het vaccin is, veel groter is? Omdat dat nu eenmaal de media is. De media focust zich niet op het gemiddelde, maar op de uitzonderingen. Zo krijgen die uitzonderingen extra veel aandacht en lijkt het voor velen het gedachtengoed om na te leven, want daar horen ze veel van, niet van de doorsnee Vlaming, die wel wil meewerken aan heel deze campagne.

Voorstander

Ik denk dat het wel duidelijk is ondertussen dat ik voorstander ben van het vaccin. De vaccins die er al zijn, zijn veilig en doen wat ze moeten doen. Ze moeten nu nog alleen maar zo snel mogelijk gezet kunnen worden en zo massaal mogelijk. Zo gaan we terug een normaal leven kunnen hebben en zo gaan we elkaar weer kunnen ontmoeten.

Dus, laat je allemaal vaccineren en dan zien we elkaar misschien weer op een terrasje deze zomer.

4 gedachten over “Het corona vaccin

 • 10 maart 2021 om 13:27
  Permalink

  Zojuist je blog gelezen. Goed geschreven. Ik vraag met je af waarom de niet liefhebbers van de vaccinatie zoveel aandacht krijgen. Ik heb wel een vermoeden hoe dat komt. Ik denk dat de mensen die open staan voor een vaccinatie het beu zijn om iedere keer te reageren op mensen die geen vaccinatie willen en ook de vele virus-ontkenners moe zijn. Ze zijn toch op geen enkele manier te overtuigen van de ernst van de zaak. En daarom de welwillende het ook opgegeven hebben om nog maar iets over de vaak onzinnige reacties van deze mensen te reageren.Althans zo vergaat het mij wel. Ik lees hun anti berichten niet en scroll gewoon verder.
  Gr. En stay safe

  Beantwoorden
  • 10 maart 2021 om 18:13
   Permalink

   Bedankt voor het compliment. Ik scroll ook gewoon verder bij het zien van anti berichten. Ik vind het wel jammer dat er zoveel “fake news” rond verspreid wordt. Niet iedereen legt deze anticampagne langs zich neer …

   Beantwoorden
 • 10 maart 2021 om 15:37
  Permalink

  Ik heb mij vandaag laten vaccineren en ben blij dat ik hem al gekregen heb. Zij heb Astra Zeneca gekregen deze morgen dus kan er nog niet veel over vertellen, tot nu toe geen problemen

  Beantwoorden
  • 10 maart 2021 om 18:10
   Permalink

   Fijn dat je al een vaccin gekregen hebt, ik weet niet wanneer ik de mijne ga krijgen

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *