Lang geleden

Lang geleden

Het is alweer even geleden dat ik nog een blog geschreven heb. Nog langer geleden is het dat ik nog iets echt persoonlijks geschreven heb, iets over mijn eigen leven. De reden ervan is dat ik mijn mentaal minder goed voel en geen negatieve teksten wou schrijven.

Op 31 december van vorig jaar (klinkt lang geleden, maar is dat eigenlijk niet) kreeg ik een klop. Het nieuwe jaar stond voor de deur, maar ik wou het niet binnen laten. Wetende dat het geen gelukkig jaar gaat worden, ook al is dat mij zoveel toegewenst. 2024 zal een jaar worden van onzekerheid, hoe zal de ziekte van mij  vrouw evolueren (zie ook vechten).

Omdat ik mij niet goed voelde heb ik hulp (lees: psycholoog) aangenomen die mij aangeboden werd door het ziekenhuis waar mijn vrouw in behandeling is. Zij zei mij dat ik mijn verdriet moest toelaten. Dat ik niet altijd die optimist kan/moet zijn, dat ik ook recht heb op moeilijkere dagen.  

Dat ik nog geen nieuwe blog geschreven heb is dan ook omdat ik positief wou blijven. Maar als het leven op dit moment niet zo positief is, dan mag dat ook benoemd worden, vandaar deze blog.  Een andere reden dat het schrijven uitbleef, is dat ik er gewoon geen fut voor heb. Ik kan mijn niet aan een taak zetten, hoe klein ze ook maar is. Ik ben moe en lui (zo voelt het dan toch). Maar, zoals je nu kunt lezen, verzet ik mij ertegen en ben ik toch weer aan het schrijven. Vergeef mij dat het niet zo positief is, maar het is zoals ik nu ben.  Ik heb het winterlandschap op mijn website alvast veranderd in bloemen, zodat alles toch wat fleuriger is…

7 gedachten over “Lang geleden

 • 9 februari 2024 om 11:35
  Permalink

  Goed dat je dit kan delen. We wensen jullie veel moed. Hopelijk komt er weer zonnelicht op jullie af.

  Beantwoorden
  • 9 februari 2024 om 13:56
   Permalink

   Onzekerheden,verdriet,dat zijn de elementen die wij niet graag horen of willen toelaten in ons leven. Spijtig genoeg kunnen wij dit niet zelf kiezen. Ik kan alleen zeggen,hou jullie vast aan elke zonnestraal ,die jullie zien.
   Lieve groetjes en dikke knuffel.
   Rosette

   Beantwoorden
 • 9 februari 2024 om 14:21
  Permalink

  Verdriet en emoties toelaten het is iets wat we niet altijd goed geleerd hebben. Onze innerlijke criticus kan hierover nogal streng zijn. Wees mild voor jezelf en laat die emoties maar toe. Veel moed toegewenst, het komt goed! Warme knuffel, An

  Beantwoorden
 • 9 februari 2024 om 18:39
  Permalink

  Heel veel goede moed, Koen en Martine. Hopelijk brengt de lentezon wat meer kleur en positievere vibes op jullie pad. Veel liefs , Anja

  Beantwoorden
 • 19 februari 2024 om 17:03
  Permalink

  Heel veel goede moed beide . Emoties is iets raar en soms moeten die eruit . Blijf schrijven zodat andere zich ook open stellen .
  Groetjes van de opgieter

  Beantwoorden
 • 21 februari 2024 om 18:17
  Permalink

  Het leven is niet altijd alleen maar positief en vol zonneschijn … helaas niet . Elk huisje zijn kruisje …maar we weten vaak niet wat er achter de muren schuilgaat .
  Ik wens jullie alvast heel veel mooie dagen in 2024 en dat de minder mooie dagen snel voorbij gaan . Goede moed en veel liefde en warmte om jullie heen toegewenst!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *