Vechten

Om deze blog te schrijven ben ik meerdere keren achter mijn pc gaan zitten. Telkens geraakte ik niet verder dan de titel. Mijn bedoeling van deze blog was en is om een positief verhaal te brengen over het leven (met MS). Maar dat kon ik niet.

In “mijn vrouw” schreef ik dat mijn vrouw borstkanker heeft. Ze is daarvoor het voorbije anderhalf jaar behandeld. Eerst zware chemo, dan een operatie, dan bestralingen, immunotherapie en chemopillen. Twee weken geleden zou ze haar laatste immunotherapie krijgen. Maar de dag ervoor kregen we slecht nieuws. Het knobbeltje dat ze voelde op het litteken is herval, met uitzaaiingen in de borstspier en zelfs een kleine tumor in de long. Niet meer te genezen.

Daar zit je dan bij de oncoloog met een diagnose die je niet wil horen. Maar mijn vrouw is een vechter en ook nu laat ze haar niet kennen. Mijn vrouw heeft, na  bijna 28 jaar samen met mij, gevonden hoe ze mij stil krijgt … . Met haar (zwarte) humor pept ze mij op.

We kunnen hier heel goed samen en met onze dochter over praten, maar het blijft onwezenlijk. Ik kan en wil het niet vatten. Misschien omdat ik weet dat ze een vechter is en zich niet snel gewonnen zal geven. Met de hulp van chemokuren (weeral) zal ze ervoor zorgen dat dit vreselijke beest (kanker) geen ruimte krijgt om te groeien.

Gewapend met een lach maken we de mooiste herinneringen

Vorig jaar (na de eerste diagnose) hebben we al een goede repetitie gehad om veel te genieten, dat zal dit jaar dan zeker ook wel lukken. Gewapend met een lach maken we de mooiste herinneringen en hopelijk overleven we de bucket-list die onze 25-jarige dochter voor ons gaat opstellen …

5 gedachten over “Vechten

 • 28 juni 2023 om 09:09
  Permalink

  Lieve Koen en Martine, hoeveel last kan een mens torsen? Jullie rugzak was al veel te zwaar. We wensen jullie véél kracht en in ons hart leven we met jullie mee. Er zijn geen woorden voor. Veel succes met de bucketlist van jullie prachtige dochter Lotte. xxx 😘

  Beantwoorden
 • 28 juni 2023 om 16:12
  Permalink

  Zeer knap opgesteld door een vriend die jaren naast mij op de schoolbanken zat in bilzen.
  RESPECT koen.

  Beantwoorden
 • 28 juni 2023 om 18:25
  Permalink

  We kunnen jullie alleen maar veel moed en sterkte toewensen. Mooi dat je dit deelt. Probeer zoveel mogelijk te genieten van elkaar. Veel liefs.

  Beantwoorden
 • 28 juni 2023 om 18:47
  Permalink

  Bedankt om dit de delen. Veel moed. Geniet van elkaar.

  Beantwoorden
 • 29 juni 2023 om 23:12
  Permalink

  Lieve Koen, geen enkel woord dat in mij opkomt kan tippen aan welke hel jullie weer door moeten gaan. Ik ken je niet zo goed maar weet wel dat je een warm gezin hebt. Jullie hebben elkaar en ik hoop dat dit sterk genoeg mag zijn om hier door te komen.
  Weet dat ik altijd klaar wil staan met een luisterend oor, of gewoon er even zijn.
  Ik zend jullie alvast veel doorzetting.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *