Voornemens

Een nieuw jaar

Bij een nieuw jaar horen de traditionele voornemens. Ik heb de indruk dat er minder voornemens gemaakt worden in mijn omgeving, of worden ze niet meer uitgesproken? Dat kan natuurlijk ook. Als je je voornemens kenbaar maakt, dan is er een sociale controle …
Ik maak voor mijzelf ook wel aandachtspunten voor het nieuwe jaar. Meestal hou ik die dan voor mijzelf, maar deze keer ga ik ze met jullie delen. (dat is durven 😊)

Mijn voornemens

Ik zie het opschrijven van voornemens als een soort van evaluatiegesprek, maar dan met mezelf. (zou ik mijn werk missen? 😊). Wat was er het voorbije jaar goed en wat minder goed. Wat heb ik gedaan met de werkpunten van vorig jaar? Dat zijn de vragen die ik mij stel.
Over het voorbije jaar ga ik vlot over. Ik blijf niet graag staan bij het verleden. Niet dat het een slecht jaar was, zeker niet, maar ik hou het verleden het liefste als een mooie herinnering. De minder goede herinneringen zet ik om (of dat probeer ik toch) in iets dat mij sterker gemaakt heeft. De fijne dingen van het verleden zet ik om in zuurstof, extra zuurstof om er dit jaar nog sterker tegen aan te gaan.

Positief blijven

Een steeds terugkomend punt is het positief blijven. Dat is iets wat ik wil blijven doen, omdat het mij al veel geholpen heeft. Dat betekent niet dat ik geen mindere dagen ken, neen, maar daar blijf ik niet bij stil staan. Mijn motor draait op positieve energie, het negatieve is een rem.

Blijven bewegen

Blijven bewegen is een punt dat ik de voorbije jaren ook al op mijn voornemenslijstje had staan en ik ook mooi heb uitgevoerd. Door zoveel mogelijk de fiets te nemen om boodschappen te doen en naar de kiné te gaan. Dit jaar wil ik daar nog iets extra bij doen. In Overpelt, nu Pelt, (MS- center) heb ik regelmatig tafeltennis gespeeld, hetgeen mij goed bevallen is. Volgende week ga ik hier in Alken eens horen bij de tafeltennisclub, of ik dat niet op wekelijkse basis ga kunnen blijven doen. Ik kijk er nu al naar uit.

Mijn blog

Als laatste voornemen, maar niet minder belangrijk, wil ik blijven schrijven. Deze blog betekent veel voor mij. Ik kan er mijn inspiratie in steken en moet over van alles nadenken wat cognitief interessant is. Natuurlijk wil ik jullie ook wekelijks mijn berichten blijven voorschotelen. Het is dan ook fijn dat ze toch wel veel gelezen worden. Een echte win-win situatie dus.
Hierbij wil ik nog graag kwijt dat jullie steeds suggesties of vragen mogen aanbrengen. Gewoon een reactie geven en ik antwoord er graag op. Uw vragen zijn misschien ook vragen waar anderen mee zitten. Niet dat ik alles weet of kan beantwoorden, maar zo creëren we een soort van forum.

Slot

Dat al jullie voornemens mogen waargemaakt worden dit jaar, dat wens ik voor 2019. Maak er een vruchtbaar en positief jaar van.

Eén gedachte over “Voornemens

 • 5 januari 2019 om 12:53
  Permalink

  Hey Koen,

  Voor jou en je vrouw en dochter ook beste wensen .

  Succes verder met het doorzetten van wat je vooruit gegaan bent in Overpelt ( pelt ) , je was goed bezig .

  Veel groetjes uit Eksel
  Marietta

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *